注册天羽RO下载中心
楼主: SoSo

明天GVG前维护更新通告

弒神天使 发表于 2006-3-25 21:41:00 | 只看该作者
原帖由 DоГёМι 于 2006-3-25 12:50 发表

[s:5]我响广C有啊(雷腰早就换左RMB啦)~!
40=喝多支加速药水
大8=近身3*1,弓箭3*3
响呢个F都有,大8=9*9。。。。
比较欣赏40=加多次LV10加速。。。。
[s:7]
GF的ASDP有人超过190吗?(用个敏骑开个狂暴就 ...

哈哈~~竟然和我说官服~~官服死0大8我在05年一月已经有齐了~~大8效果9*9的好不?不知道别乱说~~死0效果是加相应速度的5-10%~~
还有~~加速水~~醒觉是加2点攻速~~波色是加3点~~LV10级加速只加一点攻速~~何谓BT?
PS:在GF~~一只没死0的骑~~我试过可以到达192攻速~~不信自己大可以试试~~
弒神天使 发表于 2006-3-25 22:30:33 | 只看该作者
原帖由 SoSo 于 2006-3-22 19:36 发表
明天3/25日开始GVG只留下首都,应大家要求,增加GVG的激烈程度

同时把树枝掉率在明天维护时改高

野蛮凶斩是因为程序上的问题,这个还在想法修正中

而GM重新招聘的新方案要综合一下意见整理好下星期开始招收

说只留首都~谁知道今天专程打车回来爽给我的答案是~还有飞扬~
有飞扬都不要紧~最悲哀的是~卡到人都想发火~走一步退几步~回头率到达100%
Eunsik 发表于 2006-3-25 22:51:05 | 只看该作者
原帖由 弒神天使 于 2006-3-25 22:30 发表

说只留首都~谁知道今天专程打车回来爽给我的答案是~还有飞扬~
有飞扬都不要紧~最悲哀的是~卡到人都想发火~走一步退几步~回头率到达100%

我顶,卡到间啊,超级郁闷
DоГёМι 发表于 2006-3-25 22:55:12 | 只看该作者
原帖由 弒神天使 于 2006-3-25 21:41 发表

哈哈~~竟然和我说官服~~官服死0大8我在05年一月已经有齐了~~大8效果9*9的好不?不知道别乱说~~死0效果是加相应速度的5-10%~~
还有~~加速水~~醒觉是加2点攻速~~波色是加3点~~LV10级加速只加一点攻速~~何谓BT?
P ...

嗯,我信你,发个配点+装备来看下
http://140.121.80.26/uxk4/ro/calcx/index.htm呢度有模拟器
[s:12][s:12][s:12]

DоГёМι 发表于 2006-3-25 23:37:03 | 只看该作者
死灵其实加好少,除非你系敏骑或者铁匠 ,
所有加速因子必定系百分数,
其实私服之所以会计错攻速系因为佢哋以为系加速因子直接乘原来攻速.
其实系乘攻击频率先啱.
例如:一秒打两下.变成一秒打2.05下(加速因子系5%) ,
再用2.05计翻个攻速...其实多咗一两点左右,
一秒两下好试系175,
代入公式:
ASPD = 200 - {[(250 - AGI - DEX/4)/250] x (200 - BaseASPD)}

APS(attack per second每秒攻击次数)=50/(200-ASPD)

ASPD'(使用加速技能如加速药后)=ASPD+(200-ASPD)*t%(加速因子如波水为15%)

DоГёМι 发表于 2006-3-25 23:42:50 | 只看该作者
死灵加几多我唔记得...不过绝对效率唔会太强,
大巴都系没用...打怪可能可以拿出来耍下,
大巴卡浅射果D人...唔会受到武器卡片影响...张卡基本没用,
其实敏骑唔使狂怒都有190攻速...
ADS...A99 D80几具体几多我唔记得...用刺客套装就有190攻速
狂怒后会点啊?
GF的ASPD最高限制190,甘咪一样系ASPD190,190应该系一秒4下半左右~~5下...
而且根本就达吾到190实际速度...不过佢显示系190。

DоГёМι 发表于 2006-3-25 23:54:26 | 只看该作者
武器中嘅BOSS卡.我只睇好一张.
冰暴骑士
装4张.80%几率人哋打你,佢会冰冻.
能装到4张。。。
[s:7][s:7][s:7]
太有钱了。。。

fengfengfeng 发表于 2006-3-25 23:56:03 | 只看该作者
原帖由 弒神天使 于 2006-3-25 21:41 发表

P ...

[s:7]貌似GF攻速最高限定190了````[s:10]
DоГёМι 发表于 2006-3-25 23:57:50 | 只看该作者
原帖由 fengfengfeng 于 2006-3-25 23:56 发表

[s:7]貌似GF攻速最高限定190了````[s:10]

对,上面有说。

Sephiroth 发表于 2006-3-26 00:14:30 | 只看该作者

咪姐唔好甘激动啦~~~

原帖由 DоГёМι 于 2006-3-25 23:57 发表

对,上面有说。

[s:12][s:12][s:12]
有D SF,单手剑加速居然对短剑有效都够胆死,
同Q D唔识RO嘅SB讲RO...佢哋咪就系识穿晒BOSS卡,改晒点,开住内挂.然后虾一D没到装备嘅人,然后再响讲自己操作点好...
我D号都俾晒人...不过仲可以借到个冇装备嘅WS,华C,个WS叫梦梦。
行去官服我保证佢行唔到十步。
WS最好玩,其它都没乜操作可言。